Thema's

maandag 17 december 2012

Hij is gespot... ...het wilde font

Om ons heen worden we bedolven met reclame uitingen die we vaak qua vorm en kleur al van grote afstanden kunnen onderscheiden. Ook met lettertypen zie je dat we allemaal een verschil makkelijk kunnen zien. Een chocoladeletter is dan ook een schreefletter met een nostalgisch karakter, helemaal in lijn met het feest waaraan deze lekkernij verbonden is. Of de gouden 'M' die veel langs de snelweg ons uitnodigt om langs te rijden en grof geld uit te geven voor middelmatig voedsel. Maar denk eens na waar we allemaal vormen in zien. Soms zie ik een gebogen stuk staal, plant, schaduw en denk ik aan een letter... jullie ook?



woensdag 12 december 2012

Papierenversie

Al jaren maak ik iets in een digitale omgeving en regel ik, samen met mijn collega's, drukwerk voor de uitgeverij met onze eigen titels, maar ook voor derden. Ik kan me alleen niet meer heugen, wanneer ik voor het laatst iets liet drukken wat voor mij is. Maar voor mijn opleiding aan de HAN is het zover. Via een contact die gespecialiseerd is in digitaal drukwerk heb ik mijn magazine 'Puking Rainbows' tweemaal laten drukken. Blij verrast vond ik er vandaag vier in het pakketje. Dank je Eric van Leeuwen en Digital4, ze zien er fantastisch uit.


maandag 10 december 2012

Je bent fan, of je bent het niet...

Er zijn veel mensen die op een bepaalde manier hun merk een warm hart toedragen, zo heb ik beelden gezien van mensen die zelfs logo's op hun lijf laten tatoeĆ«ren. Als je iets minder permanents wil, maar toch duidelijk wil maken wat voor merk bij je past, of laten we zeggen wat je smaak is. Dan is dit concept van Massimo Gammacurta misschien iets voor jou. Het concept is niet alleen in smaakstoffen gegoten, maar ook in papier, voor het luttele bedrag van € 9,90 heb je een zoetig boekwerk in handen.







woensdag 5 december 2012

Bewaar het lekkerst voor het laatst

Na wat nachten te hebben doorgehaald, en een paar keer opnieuw te zijn begonnen, is het einde in zicht. Er is een ei gelegd over het magazine wat ik voor Branddesign wilde maken. In totaal 24 pagina's  vol met bijzondere, zinderende beelden en spectaculaire vormgeving. Hier tref je de online versie.