Thema's

dinsdag 13 november 2012

Het Proces

Een gemiddelde klant zou het een worst zijn hoe ik, als creatief, een opdracht verwerk. Zolang het eindresultaat overeen komt met de specificaties van de opdracht, de briefing, het gesprek, de introductie et cetera. Deze hoeft niet te weten dat 's nachts ineens 'het' idee door mijn hoofd schoot en direct op papier geschreven moest worden. Niet wetende dat de volgende ochtend dit idee weer keihard werd afgeschreven. Puur en alleen, omdat een goed idee tijdens een avond borrelen vaak niet zo geniaal is, als wat je op dat moment denkt. Een klant wil niet weten dat je eerst alle andere kleuren van de regenboog hebt gebruikt, voordat je uit kwam bij deze mooie kleur paars. Die hoeft niet te weten dat je op een servetje bij je kroket met een vlekkerige stift het beeldmerk hebt ontwikkeld.

Voor mijn studie moet ik wel het gehele proces tonen. Dus heb ik voor de course Branddesign alles gebundeld en online beschikbaar gemaakt via issuu.com.

Zie hier het work-in-proces-resultaat.


dinsdag 6 november 2012

Tot het uiterste

De ontwikkeling van mijn logo stagneerde even, en ineens was daar de oplossing. Althans dit leek het geval, wanneer is een ontwerp af? Is dit het moment dat je andere uitingen gaat maken, waar je de definitieve bestanden in verwerkt? Of wanneer de opdrachtgever de factuur heeft betaald? Als het om een eigen ontwerp gaat, wat synoniem staat voor je ziel, je baby, je gezicht, dan moet deze wel mee veranderen. De truc is om na afronding van het ontwerpproces een aantal dagen of weken niet om te kijken naar je ontwerp. Als je dan dagen later toch het bestand opent en het ontwerp weer voor je verschijnt, weet je het direct. Dit ben ik, of dit ben ik zeker niet.
In mijn geval heb ik nu mijn logo laten rijpen en ben nog enkel de puntjes op de 'i' aan het zetten. Om mezelf te definiĆ«ren ben ik uiteindelijk uitgegaan van de key-words; persoonlijk, handtekening, vrolijk, maar vooral, uitwringen. Alles er uit halen wat erin zit, tot het uiterste gaan. Want op het einde van het proces, daar ligt het goud voor het oprapen. Aan het eind van de regenboog...


Nu het logo in zo'n vergevorderd stadium ligt kon ik starten met het magazine stramien, de kapstok waar ik mijn nieuwe huisstijl aan kan hangen. Graag voortbordurend op het thema en de stijl, heb ik hierboven mijn coverontwerp.