Thema's

dinsdag 25 september 2012

Merknaam en Soortnaam

Wat maakt van een merk een sterk merk? Voor BrandDesign kreeg ik de opdracht een merkanalsye uit te voeren, volgens een model van Ruud Boer uit zijn boek 'BrandDesign', op een puur Nederlands merk. Meteen dacht ik aan die gele, rode, maar vooral bruine Chocomel. Een merk met een herkenbaar logo, wat al generaties niet meer weg te denken is wanneer je denkt aan chocolademelk. Zelfs zo goed gepositioneerd dat de naam 'Chocomel' bijna vaker gebruikt word dan de soortnaam 'chocolademelk'. Net als Aspirine is dit merk bijna een onderdeel van de Nederlandse taal...

De enige èchte.

Mijn merkanalyse vind je hier.

zondag 23 september 2012

Concurrentie oorlog

Als je als merk bijna niet verder kan groeien, waar haal je dan nieuwe klanten vandaan. Bij je buurman?



Kijk ook eens de documentaire 'Package Wars'.

dinsdag 18 september 2012

Je krijgt wat je verdient

Ruud Boer van de Bataafse Teeken Maatschappij en auteur van het boek Brand Design, spreekt in een klein uur nieuwe studenten toe op het HAN over de 'ins' en 'outs' van brand design. Hoe kan een merk zich nestelen in de hart en ziel van zijn doelgroep? Aan de hand van verschillende visuele voorbeelden vanuit de markt en vanuit Ruud zijn rijke verleden als marketeer/bureaudirecteur, probeert hij de kern te vatten van wat een merk nu werkelijk is. Met aan de basis van ieder merk de cohesie tussen de keywords, 'innerlijk', 'uiterlijk' en 'gedrag', tracht Ruud de kern van merkpositionering kort samen te vatten.



Allereerst de relatie tussen imago en identiteit. Volgens Ruud moet ieder merk weten hoe ze zichzelf zien en misschien nog wel belangrijker, hoe de markt het merk ziet. Persoonlijk kan ik me voorstellen dat bijvoorbeeld een merk als Lonsdale zichzelf graag neerzet als een hip, jong, sportief merk dat zich identificeert met de boxersport. Toch worden ze vaak geassocieerd met skinheads en neo-nazisme. Terecht of onterecht, bij een goed gepositioneerd merk zal het verschil niet te groot zijn. Ergens brengt dit de vraag, in wat voor mate een merk hier zelf controle over heeft.

Imago onderzoek kan en moet een merkwaarde bepalen. Klopt het wel wat wij denken... over hoe de markt kijkt naar mijn merk?

Ruud gaat verder en legt bondig uit hoe een merk zijn merkinnerlijk bepaalt door de volgende vragen en eisen te stellen. Merkvisie: Wat is het doel van het merk? Merkmissie: Zo gaan we dit doel bereiken! Merkwaarden: Hier staat ons merk voor! Merkpersoonlijkheid: Wat voor karakter heeft ons merk? Merkbelofte: Wat beloofd ons merk de klant? (Vaak zie je hier de beginselen van een sterke pay-off.) Merk-kernconcept: Wat straalt ons merk uit en waar staan we voor? Door middel van deze vragen schetst hij een profiel van bedrijf 'X' die multi- inzetbaar is bij iedere potentiële klant die zijn of haar merk steviger, of anders, maar in ieder geval opvallender in de markt wil zetten. Deze analyse ligt aan de basis van het verdere proces, waarbij de analyse als leidraad wordt gebruikt om niet de kern van het merk uit het oog te verliezen.

Hierna volgt het merkuiterlijk, waarbij de visuele merkidentiteit onderverdeeld is in de typerende 'zien', 'horen', 'proeven', 'ruiken', 'voelen', 'taal' en 'iconen' elementen.

Wat is het merkgedrag bij de producten en/of diensten, denk hierbij aan al je uitingen. Staan alle neuzen wel in de juiste richting en ziet iedereen binnen de organisatie hetzelfde? Uiteindelijk is elk personeelslid een ambassadeur voor het product.

Je kunt zeggen als toeschouwer dat Ruud zijn verhaal strak in elkaar heeft gezet om de oplettende aanschouwer te vangen met zijn zelf ontwikkelde schema's en grafieken. Waar de kern ligt is duidelijk, mits Ruud bij de microfoon in de buurt blijft. Anders zakt de aandacht van een online bezoeker snel in. Als grootste les na dit seminar kan je concluderen dat de wijze waarop bedrijven hun producten zien en willen laten zien big business is. Ondanks een economische recessie die ook bij de Bataafse Teeken Maatschappij sterk voelbaar is geweest, horen we van Ruud dat 2012 voor deze tak binnen de communicatie sector (tot dusver) weer goed is geweest. Een vak wat daadwerkelijk omzet kan doen stijgen en extra inkomsten en winsten beloofd, daar wil toch iedere ondernemer gebruik van maken en fors in investeren? Nog even een aantal jaren wachten, maar dan houd ik ook graag mijn hand op, om met mijn opgedane expertise een merk te doen stralen.

maandag 17 september 2012

Een dag als geen ander...

Welke merken gebruik ik op een reguliere dag. Ik nam de proef op de som en hield bij welke merken er op een saaie zaterdag allemaal op mijn pad kwamen. Toch best veel, klik op het hoogtepunt van mijn dag hieronder en zie de slideshow van zaterdag 15 september.

donderdag 13 september 2012

Kruipend over het internet

Hoever reikt mijn digitale afdruk na een aantal weken een actieve rol te spelen op het World Wide Web? Wist je dat er meer mensen zijn in Nederland die Martijn Brinks heten? Ik wel, en er staan twee in de zoekresultaten van Google hoger in de ranglijst dan ik. Daar gaan we dus verandering in brengen, door als een malle mijn 'brand' beter online te profileren. Dit doe ik door mijn vrienden, medestudenten, collega's en overige bezoekers, zoals jij, te lokken naar mijn blog. Hiermee probeer ik het aantal pageviews omhoog te krikken en zo mijn site (of 'brand') voor Google belangrijker te maken. 

Martijn Brinks en Martijn Brinks, Martijn Brinks komt eraan.

12-09-2012 - Ongeveer 75.200 resultaten (0,22 seconden)
13-09-2012 - Ongeveer 93.300 resultaten (0,33 seconden)
14-09-2012 - Ongeveer 93.900 resultaten (0,35 seconden)

woensdag 12 september 2012

Kleur bekennen

Wist je dat de quote 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden' afkomstig is van Napoleon? 'Een plaatje zegt meer dan duizend woorden!' was zijn reactie op de visualisatie van de Russische veldtocht in 1861. Als Napoleon's hersenen dit memorabele moment nu anders hadden verwerkt hadden wij nu misschien een ander gezegde gehad. Zijn creatieve, beeldende rechter hersenhelft nam het over van zijn methodische linker hersenhelft. Dat moet wel, anders hadden we nu misschien een gezegde gehad zoals; 'Duizend woorden zeggen meer dan één beeld' of iets dergelijks.

Hiermee start ook meteen het onderstaande experiment. Tijdens de lesuren op het HAN hebben een aantal mede-studenten getracht de onderstaande woorden niet te lezen, maar de kleur waarin ze zijn afgebeeld hardop uit te spreken... Resultaat; de linker en rechter hersenhelft strijden om aandacht. 

Ik vroeg me af, of het moeilijker/makkelijker zou worden als je een ander lettertype zou gebruiken. Uiteraard ben ik nieuwsgierig wat jullie ervaring is. Klik voor een vergroting op een van beide afbeeldingen en spreek de kleuren zo snel mogelijk hardop uit en probeer niet de tekst te lezen...

Laat het resultaat weten en reageer.

Plaats in het reactieveld 'schreefloos' voor de linker afbeelding en 'schreef' voor de rechter. En je ervaringen uiteraard.

maandag 10 september 2012

Thinking-outside-the-(Black)Box

Als vervolg op de opdrachten die ik beschreef in de stukken 'Mijn DNA bestaat uit...' en 'Mindmapping 2.0' ben ik vervolgens een vijftal eigenschappen/kenmerken van mijn persoonlijkheid gaan illustreren. Met overigens één beperking! Ik heb alleen gebruik gemaakt van zwarte vierkanten. Wel met een extra opmerking: Ik mag gebruik maken van perspectief, 3D-eigenschappen en van transparantie.

Hieronder het resultaat van mijn hoekige persoonlijkheid:
Beschermend (1), Onafhankelijk (2), Sterk (3), Verbeeldingskracht (4) en Vernieuwend (5)


Hoe is die persoonlijkheid nu gegroeid? Scan hieronder mijn laatste vierkanten illustratie met een QR scanner op je smartphone en zie waar het begon. Dagdromend met de tong uit de mond...


zondag 9 september 2012

Mindmapping 2.0

Best bijzonder om jezelf eens te zien als merk, om vervolgens door dissociatie en resociatie jezelf in kaart te brengen. Een mindmap avontuur met bekende en minder bekende resultaten. Enigszins in het verlengde van de Personal DNA test, komen er karaktereigenschappen uit, maar ook vreemde gedachtesprongetjes. Beginnend met 'Martijn Brinks' eindigend met 'snoepmachine' onder andere.



Mijn DNA bestaat uit...

Hoe zit je in elkaar, wat vinden andere van je, ben je wel aardig, vinden anderen je wel aardig en wie ben je eigenlijk. Zomaar een aantal vragen die menig mens niet van zich af kan schudden. Nu kun je een machine dit laten bepalen. Er vanuit gegaan dat deze machine met een gigantische rekencapaciteit en de nodige bijzondere en grotendeels onbegrijpelijke formules een waardeoordeel kan geven op wie je nu werkelijk bent. En nog belangrijker, ga je vervolgens met het resultaat akkoord!


Voor het vak BrandDesign op het HAN neem ik de proef op de som met zo'n machine. Deze is overigens te vinden op www.personaldna.com. Wil je weten wie ik ben? Klik dan hier voor een kijkje in mijn DNA. Of zie hieronder mijn spirituele kleuren vierkant, die tevoorschijn kwam nadat ik de machine gevoed had. Wel een beetje 'thinking-inside-the-box', maar goed, ik moet het er maar mee doen.


Wat vind ik er nu eigenlijk zelf van dat ik een gekleurd blokje ben? De machine spuugde na invoer van een behoorlijk aantal vragen het volgende eruit: piep, piep, je bent een 'free-wheeling creator'. Met hieronder een aantal redenen en dit gekleurde vierkant...

De logica van het resultaat zit hem in de antwoorden op de vragen en hier kan ik me wel in vinden. Zelf heb ik in het verleden meer van dit soort onderzoeken ingevuld, waaronder de Briggs Meyer test. Deze psychologische test, gebaseerd op het werk van de psycholoog Carl Gustav Jung, wordt veelal gebruikt om kort door de bocht iemands voorkeuren te bepalen. Het geeft dan ook aan wat je sterke en zwakke punten zijn. Deze test wordt veel gebruikt in een zakelijke omgeving waar veel samengewerkt moet worden, om te kijken welke mensen kunnen samenwerken, en welke niet. Bedoeld om de reguliere gang van zaken binnen een bedrijf efficiënter en/of productiever te laten verlopen.
Omdat je zelf de controle hebt over de antwoorden die je geeft binnen zo'n test, en er doorgaans veel controle vragen zijn die bepalen of je naar waarheid de test invult, komt er denk ik altijd wel een antwoord uit die bij je past.

Ergens klinkt het ook gewoon tof om jezelf een 'Free-Wheeling Creator' a.k.a. FWC te noemen.

FCW Brinks out!

zaterdag 8 september 2012

Broederkus


De winnende print advertenties in Cannes (2011-2012) deden me direct denken aan mijn stedentrip begin augustus naar Berlijn. Waar ik samen met mijn vriendin uiteindelijk ook een van de laatste stukjes van de Berlijnse Muur mocht aanschouwen. Hier zag ik de Broederkus van de twee socialistische leiders Leonid Breschnew en Erich Honecker. En toen schoot het me te binnen, dit heb ik eerder gezien... Het duurde nog een maand voordat het kwartje viel. 

Gekopieerd? 
Plagiaat? 
Of een geniale remix!




United Colors of Benetton zet in zijn 'UNHATE' campagne steeds twee leiders tegenover elkaar, waarschijnlijk geïnspireerd van de Broederkus. De meest controversiële staat hier.

vrijdag 7 september 2012

Onaantrekkelijk en toch effectief



Wat vind je nu een mooie printadvertentie en wat blijft je bij? Deze vraag stelde ik mezelf en moest direct denken aan de campagne die al jaren geleden gestart is door het reclamebureau KesselsKramer voor het budget hotel Hans Brinker. Wat dit concept nu zo anders maakt dan het merendeel aan campagne's is dat alle uitingen uitgaan van wat er slecht aan dit hotel is. Dus nu worden niet de pluspunten, maar juist de minpunten getoond. Toch blijkt dit heel effectief te werken onder veel jongeren die dit hotel aan doen.

Hieronder een greep uit de verschillende uitingen:





Bekijk ook eens deze video van een seminar bij ISBW in Zaltbommel van Erik Kessels waarin hij een beschrijving geeft van de bovengenoemde campagne die hij reeds voerde met zijn bedrijf KesselsKramer.

maandag 3 september 2012

Tien antwoorden op honderd vragen

Tien antwoorden op honderd vragen Stel je voor; je komt iemand tegen in een volledig donkere ruimte. Je ziet niets, en je kunt de persoon niet aanraken. Welke vragen ga je hem of haar stellen om er achter te komen wat voor persoonlijkheid diegene is? De eerste zestig vragen zijn best makkelijk, want oppervlakkig (wat voor kleur haar? Wat voor kleur ogen?). Op den duur moet je echter de diepte in en worden de vragen een stuk interessanter en ook relevanter. Op de tien meest interessante vragen van de honderd die ik heb opgesteld geef ik hieronder antwoord. 

Vraag 4. Hoe zou je jezelf beschrijven?


Ik zie mezelf als een eerlijke en directe man, die niet bang is om zijn mening te geven. Iemand die naast de gebruikelijke menselijke onzekerheden, behoorlijk stabiel is en weet wat hij wil. Liefdevol, met een passie voor design, computers, games, kunst, gadgets, lekker eten, verre reizen, vernieuwing en plezier. Er zijn soms geruchten dat ik wel eens een grote brombeer kan zijn (volgens mijn vriendin), maar ergens denk ik dat dit zwaar overdreven is.

Heb ik jullie al gezegd dat ik redelijk zelfverzekerd ben?

Vraag 22. Blijf je trouw aan je ideeën?


Naarmate ik ouder word zie ik dat veel gedachten veranderen. Oude visies over de toekomst en hoe ik het leven zie, veranderen door meer ervaringen en een langere historie. Je hoopt als jong volwassene altijd vast te houden aan je ideeën en nu denk ik dat ik steeds cynischer word. Soms is dit enorm jammer. Om me heen hoor ik overigens veel mensen die hetzelfde ervaren, misschien hoort het erbij als je ouder wordt. Nu ik dit hierboven opschrijf lijk ik wel een oude zeurpiet, ik ben 33 jaar oud, ik laat een ander wel beslissen. Een ding heeft overigens nooit mijn twijfel gehad, en dit idee zal me niet snel verlaten. Ik ben een creatief, en dat blijf ik.

Vraag 28. Waar zou je voor vechten?


Voor mijn leven. En daarmee bedoel ik alle zaken die op mijn pad zijn gekomen waar ik om geef. Voor mijn vriendin en vrienden, overigens weer beduidend minder voor mijn bezit. Mijn huis en spullen zijn vervangbaar, maar mijn mensen niet. Overigens heb ik nog nooit echt gevochten, misschien heeft dit iets te maken met mijn lengte. Ik ben 2.05 meter lang, dat is vast de reden dat niemand durft. Wie durft er? Dan beslissen we daarna wel waarvoor we precies vechten. 

A rebel without a cause… (Ik hoor mijn vriendin achter me lachen!)

Vraag 33. Hoe creatief ben je?


Tijdens mijn studietijd kwam ik erachter dat ik goed conceptueel kan denken, en dat heeft me dan ook een aantal diploma's opgeleverd. Echter mis ik bij mezelf weleens het talent van puur uit de losse pols tekenen. Binnen mijn werk maak ik gebruik van een computer om deze beperking te maskeren. Ik denk dat mijn creativiteit gestimuleerd moet worden, en dit heeft alles te maken met het enthousiasme waar je mee bezig bent. Ergens hoop ik dan ook dat mijn nieuwe studie voor nieuwe inspiratie kan zorgen. 

Keeping my fingers crossed…

Vraag 37. Waarover praat je graag?


Als je nieuwe mensen ontmoet praat je over de afgelopen jaren en wissel je ervaringen en bijzonderheden uit. Persoonlijk praat ik graag over die ervaringen, omdat die juist iets zeggen over waar ik vandaan kom en wie ik ben. Reizen is een hot topic, maar ook eten. Ik hou er van om in de keuken te staan, of aan te schuiven. Mooie opgemaakte gerechten met goed gereedschap maken. 

P.S.: Zalmtartaar bonbon met avocado, groene appel, wasabi en wat kaviaar, een echte topper.

Vraag 66. Hoe beschrijf je je vak?


FAIL: Suit yourself of ...
Toen ik zestien jaar was, vroeg ik me af wat ik met mijn leven moest doen en maakte een redelijk onbewuste keus. Wat wist ik eigenlijk van het vak ontwerper. Uiteindelijk nu zeventien jaar verder ben ik nog steeds iedere dag blij dat ik iets kan verzinnen uit niets en elke dag weer iets mag creëren en daar vervolgens ook nog geld mee verdien. Er zijn beperkingen aan mijn creatieve impulsen, aangezien we altijd opdrachten krijgen van mensen met hun eigen visie op het eindresultaat. Deze beperking is een belangrijk onderdeel van mijn vak als art director. Na jaren ervaring ben ik echter behoorlijk gegroeid als creatief bij een uitgever, waarbij de key-words; concept- en stramienontwikkeling, vormgeven, DTP, bladmanagement en (blad)planning vitaal zijn.

Vraag 71. Wat vind je de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt?


Een aantal jaren geleden besloten mijn vriendin en ik om buiten Europa op vakantie te gaan, met verre reizen onder andere naar Thailand, Egypte, Mexico, India, Cuba en Tanzania. Tanzania sprong er wat mij betreft bovenuit met tien dagen op het eiland Zanzibar, met een bezoek aan de hoofdstad Stone Town en zwemmen met wilde dolfijnen. Daarna nog een lange safari over de Serengeti tijdens de jaarlijkse migratie.

Tot aan de horizon leven om je heen, terwijl je de grond niet meer kunt zien. Dat doet wat met een mens.

Vraag 77. Kun je iemand anders inspireren?


Ergens hoop ik dat je binnen mijn vak met het tonen van verschillende creatieve uitingen mensen inspireert. Of dit nu de lezer is van een boek, waar ik de fontkeuze voor heb gemaakt, of een ontwerp voor een nieuw magazine. 

Vraag 80. Social of Sociaal?



Door alle nieuwe ontwikkelingen vraag ik me soms wel eens af of al die sociale netwerken nu echt relaties bevorderen. Laatst hoorde ik een verhaal van een aantal jongens die eerder uit de kroeg weggingen, omdat de batterij van hun telefoon leeg was, en ze daardoor niet meer konden WhatsAppen. Dat is toch gewoon zielig. Ergens vind ik dat het gebruik van Social Media bij veel mensen doorslaat. Ik hoef niet te weten wanneer mensen naar bed gaan of wakker worden en dit posten via Facebook. Wat helemaal erg is dat ik dit soort berichten dan vervolgens toch een keer lees op mijn telefoon, computer, iPad en dergelijke. Nu staan deze communicatiemiddelen ergens nog steeds in hun kinderschoenen. Zeker als je bedenkt dat toen ik ging studeren, ik niet eens een mobiele telefoon had. Het is overigens inmiddels wel duidelijk dat al deze nieuwe manieren van communiceren niet meer weg te denken zijn, maar wat heeft het ons allemaal werkelijk opgeleverd?

To-be-continued…

Vraag 100. Wat zou je willen vertellen op je sterfbed?


Als je nadenkt over je leven en wat je allemaal gedaan hebt en/of gaat doen, bekruipt mij het gevoel die elke dertiger wel eens heeft. Haal ik wel genoeg uit het leven? Of om Doe Maar te quoten 'Is dit alles...' Maar als ik nadenk over mijn leven tot dusver en alle toffe, coole, inspirerende dingen die ik al gedaan heb de revue laat passeren, moet ik niet teveel stil staan bij een enkel moment. Het is een aaneenschakeling van ervaringen die maken tot wat je bent. En daar hoort een nieuwe opleiding op dit moment ook bij. Een nieuwe ervaring die weer nieuwe mogelijkheden binnen mijn carrière biedt in de toekomst. Ik denk dat ik graag wil meegeven aan degene die bij me is op het moment dat het einde nadert, wil je echt weten wie ik was de afgelopen … jaar. En me zo werkelijk leren kennen?

Lees dan mijn blog...

Mijn 100 vragen

1. Hoe zie je jezelf?
2. Hoe denk je dat anderen je zien?
3. Wat zou je jezelf vragen als je 10 jaar terug kon in de tijd?


5. Wat kun je een ander leren?
6. Wat wil je later worden als je groot bent?
7. Waar ben je over 10 jaar?
8. Hoe wil je dat anderen jou zien?
9. Hoe zien anderen jou?
10. Wat zijn je sterke kanten?
11. Wat zijn je zwakke kanten?
12. Welke studie heb je gedaan?
13. Wat vind je leuk?
14. Waar heb je een hekel aan?
15. Beschrijf je uiterlijk?
16. Hoe hoog kun je springen?
17. Wat zou je graag willen, maar ligt buiten je bereik?
18. Wat zijn je ambities?
19. Hoe oud ben je?
20. Waar krijg je een goed gevoel bij?
21. Kun je met je tong het puntje van je neus aanraken?


23. Wat is je visie op de huidige crisis?
24. Wat wil je graag nog leren?
25. Waar heb je spijt van?
26. Beschrijf je jeugd?
27. Wat is je het meest bijgebleven van je studententijd?


29. Waar ben je teleurgesteld over?
30. Waar ben je bang voor?
31. Wat zijn je karaktereigenschappen?
32. Zou een ander je dezelfde karaktereigenschappen toebedelen als jezelf?


34. Waar woon je?
35. Hoeveel weet je eigenlijk?
36. Wat zijn je hobby's?


38. Vind je jezelf spiritueel?
39. Zou je iemand kunnen vermoorden?
40. Heb je weleens gevochten?
41. Wat is de beste tijd van de dag?
42. Vind je jezelf grappig?
43. Wat vind je het belangrijkste in het leven?
44. Durf je mensen te helpen?
45. Wat is je favoriete dag in het jaar?
46. Wat vind je ervan dat je enig kind bent? 
47. Hoe goed kun je tegen je verlies?
48. Welk type film vind je leuk?
49. Hang je veel aan het verleden?
50. In welk land woon je het liefst, naast Nederland?
51. Op wie lijk je het meest in je familie?
52. Waar vind je rust?
53. Bij wie vind je het beste rust?
54. Geloof je in reïncarnatie?
55. Met welk dier identificeer je jezelf het meest?
56. In welke tijd had je graag geleefd?
57. Wanneer krijg je de meeste inspiratie?
58. Waar krijg je de meeste inspiratie?
59. Welke stripheld zou je willen zijn?
60. Wat vind je bijzonder?
61. Hoe wil je studie met werk combineren?
62. Wat vind je van Nederland?
63. Wat vind je van het HAN?
64. Hoe gedraag je je in emotionele situaties? 
65. Kun je goed leren?


67. Waarom schrijf je al 67 open vragen?
68. Wat vind je van social media?
69. Houd je van Ewoks die leven op de tweede maan van Endor?
70. Waarom weet je soms niets meer?


72. Wat vind je van David Hasselhof?
73. Wil je miljonair worden?
74. Als je een ander beroep uit zou moeten oefenen, wat zou je kiezen?
75. Wanneer is het einde van de wereld?
76. Beef or pork? 


78. Wat is een topbaan?
79. Wat kan je buitengewoon goed zonder training?


81. Ken je alle functionaliteiten van Photoshop?
82. Wat vind je mooi?
83. Van welke artiesten houd je?
84. Ben je gelukkig?
85. Heb je een ziel?
86. Wat is vormgeving?
87. Tell me your darkest secret? Vertel me je diepste geheim?
88. Ben je een avondmens of ochtendmens?
89. Wat vind je van ouder worden?
90. Waar ga je naar toe?
91. Wat maakt je bijzonder?
92. Hoe ziet je ideale huis eruit?
93. Houd je van vernieuwing?
94. Wat wil je veranderen in je leven?
95. Kun je iets wat de meeste niet kunnen?
96. Draai je wel eens door?
97. Wie maakt het verschil?
98. Ben je open?
99. Wat zou je als laatste vraag hebben?